Vi samlar in möbler från privatpersoner och second hand-butiker.

Möblerna saneras och återbrukas för att sättas ihop tilll kollektioner i olika stilar.

Du anpassar ditt abonnemang via vår hemsida med den betalperiod som passar dig.

Vi levererar alla möblerna hem till din lägenhet.

Du njuter av dina möbler under din hyresperiod!

Vid avslutad hyresperiod hämtar vi alla möbler och fräschar till dem på nytt, i väntan på nästa kund.

Hur fungerar det?

1

Möbelinsamlingen

Hemmlis får alla sina möbler i andrahand. Vissa hämtar vi upp från privatpersoner som vi själva kontaktar via bytesgrupper på nätet, andra får vi genom samarbetspartners som t.ex. Emmaus Fredriksdal. I vissa fall kompletterar vi möblemang via second-hand inköp i andrahandsbutiker eller på loppis.

Privatpersoner kan också skänka möbler till oss och tar då själva kontakt via vår facebooksida eller epost. Vi försöker att främst samla in möbler lokalt kring Lund för att sänka vår logistiska miljöpåverkan i den mån det är möjligt.

2

Tillfixandet

Det första vi gör är alltid att sanera våra möbler enligt branschstandard, genom dammsugning, tvätt och miljövänlig ångtvätt. Detta gäller i synnerhet för textilmöbler, bäddmadrasser och sängar som vi även textilvårdar på miljövänlig väg. Sedan reparerar vi och upprustar möblerna efter behov, exempelvis genom ommålning eller slipning.

Ibland bygger vi även om möblerna eller byter ut vissa delar för att skapa funktionsdugliga och estetiskt tilltalande komponenter till våra möbelkollektioner. Vissa av våra kollektioner innehåller därför helt omdesignade föremål!

3

Kollektionerna

Våra kollektioner består av 5-6 enskilda möbler som vi har satt ihop efter ett enhetligt designkoncept. Ibland har vi tagit in gästande designers till verkstaden för att ta fram spännande eklektiska (stilblandad) designkoncept som rör allt från till vintage, modern, nordisk design och rokoko. Kollektionerna är anpassade för studentrum på ca 15-20 kvadratmeter och ingår i abonnemanget.

4

Uthyrningen

Minsta uthyrningstid på våra abonnemang är en termin (ca fem månader) till en kostnad från 499:- i månaden.

Vi levererar dina möbler till din hemadress, reparerar eventuella skador under uthyrningsperioden och hämtar även upp möblerna igen efter uthyrningsperioden .

5

Återbruket

Möbler som hyrts ut återtas in i vårt cirkulära system för att på nytt saneras, fräschas upp och hyras ut. På så sätt skapar vi ett alternativ till möbelkonsumtion som vi tror kommer att reducera möbelsvinnet och stor del av den miljöpåverkan som följer i möbelindustrins och överkonsumtionens spår.

För att detta ska fungera krävs en stor dos tillit från vår sida. Vi hoppas och tror att ni som är våra kunder använder våra möbler förnuftigt så vi kan fortsätta att erbjuda er schyssta möbelkollektioner också i framtiden. Det tackar både vi och miljön er för!