En god insats.

Idag finns det ett ett enormt överflöd av andrahandsprodukter. Vi slänger mer möbler, husgeråd och inredningsprylar, samtidigt som nyproduktionen av samma produkter ökar med allt kortare livscykler och sämre möjligheter för återbruk. Det gör vissa produkter svårsålda i butik. En del av överflödet säljs genom export till andra länder, en process som är både dyr och miljöpåfrestande. De produkter som inte hittar nya hem förbränns eller går till deponi, trots att det ofta rör sig om fullt brukbara produkter.

Genom att skapa fler användningsområden för andrahandsmöbler kan vi på Hemmlis hjälpa till att begränsa detta resursslöseri. I samarbete med biståndsorganisationen Emmaus Fredriksdal arbetar vi just nu med vår tredje omgång designkollektioner där omkring 500 möbler ska få nya hem till hösten.

Emmaus Fredriksdal är en religiöst- och partipolitiskt obunden ideell förening som arbetar med social arbetsträning för att främja en rättvis fördelning av jordens resurser. EF samlar in begagnade möbler och prylar och bedriver andrahandshandel i Skåne där vinsten går till olika välgörenhetsändamål.

Tillsammans sätter vi kurs mot en hållbar framtid, en möbel i taget.