Om Hemmlis

Hemmlis är ett företag vars målsättning är att i grunden förändra det sätt på vilket möbler konsumeras i samhället. Genom att erbjuda en tjänst för att hyra möbler möjliggörs ett annat förhållningssätt; varför köpa möbler med förhoppning att de håller i tio år när du under den tiden kommer att flytta mellan ett flertal olika bostäder, studera, arbeta och kanske skaffa barn? Genom Hemmlis kan du få ett möblemang som är rätt för dig, just nu. En flytt ett år senare? Ut med det gamla, in med det nya! Varför inte testa ett lila rum denna gång?

Alla Hemmlis kollektioner har en historia. Genom att vi tar in andrahandsmöbler och återbrukar dem till ett gott skick kan du få en kvalité och en karaktär som helt enkelt inte finns att hitta på en stor möbelkedja. Att miljöpåverkan dessutom minskas drastiskt ser vi som en självklarhet i en modern affärsidé.

I vår första fas riktar vi oss mot studenter vid Lunds universitet och hoppas under de kommande åren använda detta som en plattform för att nå ut till en bredare marknad av unga med en flexibel bostadssituation i Skåne och så småningom övriga Sverige.

Vi söker dig!

Vi söker just nu hantverkare, inredningsexperter, industridesigners, återbruksnördar och allt däremellan till vår verksamhet. Vi behöver era idéer, tankar och er kreativa feedback kring möbelset skapade av andrahandsmöbler och återbruksmaterial för studentrum i Lund.

Brinner du för återbruka och möbeldesign, och vill ta dig an att designa ett rum med oss? Ring oss på 046-276 90 06 eller mejla och hör av dig för en kopp kaffe!

Jag vill vara med!

Våra samarbetspartners

Vi samarbetar med ett antal aktörer och partners för att möjliggöra Hemmlis vision om hållbar möbelkonsumtion.

Emmaus Frediksdal

I samarbete med Emmaus Fredriksdal samlar vi in möbler från privatpersoner runt om i västra Skåne.

Leap Frogs

Tack vare Leap Frogs stöd har vi kunnat ha en heltidsanställd under sommaren 2017 för att utvärdera marknaden.

Stenkrossen

På Stenkrossen i södra Lund har vi tidigare haft verkstad och lagerplats. Sedan vi flyttade till Myllan har vi kvar kontorsplats här.

The Creative Plot

Vi är med i The Creative Plot och får därigenom coachning och stöd för utveckling av vår verksamhet.

Återbruket Myllan

Vi har lager och verkstadsplats på Återbruket Myllan i Eslöv, en gammal yllefabrik som sedermera har blivit ett återbruksmecka med över 5 000 kvm loppis!